måndag 7 juli 2008

Vad är en dialogpolis?

Jag måste erkänna att jag gillar Maud Olofsson. När hon steg upp på scenen i Almedalen var hon okonstlad och rak. Hon började med Zimbabwe. Hon talade för det folk som kämpar för sin rätt till den "enkla men heliga rätten för att med röstsedeln få tillsätta och avsätta sina ledare".
Talet innehöll också en hel del nyheter. Till exempel vill Centern att fordonsskatten ska tas bort i tre till fem år för den som köper miljöbil. Och att arbetsgivare ska få dra av en del av kostnaden för subventioner till anställda som cyklar eller åker kollektivt till jobbet.
Maud är en tillgång för alliansen.

För övrigt undrar jag vad en "dialogpolis" är för något. En polis i Almedalen har den skylten på bröstet. Och framför allt, vad är de andra? Batongpoliser?

Kändisspotting: Hanna Zetterberg, tidigare riksdagsman v, men mest känd som Ronja. En lätt lufsig Per Gahrton på väg nedför för Hästgatan. Fredric Federley i fin röd kofta. Mats Hulth, tidigare finansborgarråd, s, i Stockholm och nu restaurangbranschen. Han såg trött ut.

Nu väntar vi på att Maud Olofsson ska utfrågas av Lars Adaktusson och Göran Gabrielsson i ett arrangemang av Fjärde storstadsregionen. Go, Linköping och Norrköping!

Inga kommentarer: