onsdag 9 juli 2008

Göran markerar mot Sverigedemokraterna


Det var betydligt glesare i Almedalen när Göran Hägglund talade, jämfört med Mona Sahlin igår. Samtidigt vill jag direkt säga att jag imponerades av Hägglund. Inte bara för att han är den ledigaste talaren hittills, men framför allt för att han lade ned en stor del av sitt tal på att kritisera Sverigedemokraterna.
- Sd söker trygghet genom att peka finger åt dem med en annan bakgrund, som en klassisk mobbare, sa han. Sverige skulle bildlikt och bokstavligt stanna om det vore för dem som valt att flytta till vårt land.
- Sd har främlingsfientliga drag. Idag försöker de nödtorftigt dölja den bruna färgen, men det var inte länge sedan deras partimedlemmar hade nazistuniform och gjorde hitlerhälsning på sina möten.
- Deras partiordförande Jimmie Åkesson har jämfört Zlatan med en legosoldat, en som inte hör hemma i laget. Zlatan är andra generationens invandrare, precis som jag själv. Mina föräldrar kom till Sverige på 50-talet.
- Sd och deras gelikar skyller allt ont i samhället på invandrarna. Snart säger dom väl att lövhalkan på spåren på hösten och de svåra frågorna i Jeopardy är invandrarnas fel.
- Visst finns det problem som har att göra med invandringen, men det är inte invandrarnas fel utan beror på en allt för svag integrationspolitik.

Go, Göran, go!

Inga kommentarer: